Zaterdag 23 november 2019 - De dag van de intocht

 

Middag 

 

 


Hij komt, Hij komt. Maar eerst maken we er een gezellige middag van…

14:30 uur Op heel veel plaatsen kun je allerlei spelen en spelletjes doen zoals:

Programma Spellenmiddag

o    Uitdelen toegangskaartjes voor het pepernotenbakken bij Teunissen OP=OP!

o    Zelf pepernoten maken bij Teunissen *)

o    Start spellencircuit in het centrum                         

o    Pepernoten sjoelen bij Nederhoed Herenmode

o    Drie-op-een-rij bij Fotohuis Velp

o    Reuze memoryspel  tegenover de kerk in de Emmastraat

o    Er liggen 100 mandarijntjes klaar, maar OP=OP!

o    Welk speelgoed zit er in de zak ?

o    Voorlezen bij Jansen & De Feijter (14.00/14.30/15.00/15.30 u)

o    Rebussen, doolhoven, puzzelen en ontdek de 10 verschillen in de Hertog Jan zaal (Oranjestraat)

o    Aantal chocolade munten raden bij Tess Atelier

o    Doe mee aan de grote Pietenquiz (Overtuin - 14.30/15.30 uur)

o    Staf vangen in de Emmastraat (tussen nr 8 en 10)

o    Ring gooien om de nek van de pieten bij Van Wissing Optiek

o    Er staat een grabbelton staat Hart van Velp

o    Cadeaus in de schoorsteen gooien bij Polman Opticiens

*) Spelregels pepernoten bakken bij Teunissen

Er is maar beperkt plaats in de banketbakkerij van Teunissen aan de Hoofdstraat. Vandaar dat er alleen op zaterdag om 12.00 uur voor de winkel tickets worden uitgegeven. Helaas geldt OP=OP.

Het kan zomaar gebeuren dat we iets in het programma hebben moeten veranderen. Kijk voor de zekerheid van tevoren op onze Faceboekpagina Sinterklaasinvelp.
Er zijn wel een paar spelregels:

• de spelmiddag is bedoeld voor alle kinderen t/m groep 8.
• deelnemerskaarten zijn de hele dag verkrijgbaar bij bijna alle winkels in het centrum van Velp.
• de deelnemerskaarten moeten uiterlijk half vijf zijn ingeleverd bij Boekhandel Jansen & De Feijter,  Fotohuis Velp of The Read Shop. Sinterklaas trekt aan het eind van de intocht uit alle ingeleverde kaarten 3 prijswinnaars. Er is wel een voorwaarde: je moet wel op het Oranjeplein aanwezig om voor een prijs in aanmerking te kunnen komen. Ook is er een speciale prijs voor degene die het aantal taai-taai goed wist te raden of daar het dichts bij zit.

 

16:00 uur


Einde van de spelmiddag. Je hebt nog maar even de tijd voordat de Sint komt. Blijf nog even gezellig in het centrum; je hebt dan nog net tijd om jouw deelnameformulier op tijd in te leveren bij het podium op het Oranjeplein!

 


Avond 

 

 

Hij komt, Hij komt. 't Wordt al donker en de straten in Velp zijn verlicht...

 

16:30 uur


St. Nicolaas komt, voorafgegaan door de Show- en Drumfanfare Mr. H.M. van der Zandt, het centrum vanuit Arnhem binnenrijden. Je kunt al naar hem zwaaien!

Daarna wordt de Goedheiligman bij de Overtuin welkom geheten. Achter de hekken vind je vast een mooi plekje. Dit is de eerste locatie waar je Sinterklaas kunt begroeten en waar de pieten al strooigoed uitdelen. Er is muziek van een draaiorgel en de fanfare. Meezingen dus! Om het feest nog feestelijker te maken delen de pieten glow sticks uit!

 
16:45 uur


St. Nicolaas maakt met zijn gevolg een korte wandeling over Passage Den Heuvel. Daar heeft hij even speciale aandacht voor kinderen met een belemmering of een handicap. Vervolgens loopt hij naar het plein voor de kerk in Emmastraat. Voordat de Goedheiligman op zijn schimmel Amerigo stapt, kun je hem ook daar een hand geven, naar hem zwaaien en misschien wel een tekening geven. Dit is de tweede plaats waar je hem kunt ontmoeten. Zing mee met de liedjes die het pietendweilorkest speelt.

Kinderen en grote mensen met een beperking krijgen dus in de promenade van Den Heuvel eventjes heel speciale aandacht van Sinterklaas. Kom gerust. Je hebt daar alle ruimte om hem van heel dichtbij te zien.

Tip: Als Sint en zijn pieten vertrokken zijn, kun je altijd nog even via de Oranjestraat naar de parkeerplaats om Sint nog een keer te zien.

 

 

17:00 uur


De optocht begint.
In een prachtige koets met alle pieten om zich heen en de drum- en showfanfare Mr. H.M. van der Zandt voorop rijdt de Sint via de Emmastraat naar de Hoofdstraat.

Voor St. Nicolaas uit is een leuke optocht te zien. Let vooral op de pieten op de gekke fietsen en de stelten, maar ook de pieten met lichtjes aan hun pakken.De optocht gaat van de Emmastraat, de Hoofdstraat en de Oranjestraat naar het Oranjeplein.

 


Ondertussen

Langzamerhand wordt het al aardig druk achter de hekken op het Oranjeplein. In afwachting van St. Nicolaas en zijn pieten wordt het al heel erg gezellig op het plein. Zingen dan maar...

 


17:30 uur


Hij komt aan op het Oranjeplein, terwijl de pieten het feest tot een hoogtepunt maken schudt Sinterklaas zoveel mogelijk handen en delen de pieten nog meer pepernoten uit.
Piet Pedro heeft vast weer wat bedacht en tot slot maakt Sinterklaas de drie gelukkige winnaars van de spelmiddag bekend, die een cadeautje krijgen.

 

 

 

18:15 uur


Gauw naar huis om de schoen te zetten, een sinterklaasliedje zingen en lekker te gaan slapen. Dromen van alle mooie dingen die komen gaan.

   

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren