De intocht

Anders dan andere jaren

Dit jaar verloopt de intocht anders dan andere jaren. Het publiek en ook de organisatie vond dat het steeds drukker en doordoor onveiliger werd op de Overtuin en de Hoofdstraat daar. Daarom is er voor gekozen het plein dit jaar te mijden. Bovendien werd het hele programma voor de allerkleinsten ook wel wat laat. Door een andere opzet wordt de intocht op die twee punten wel wat verbeterd.

Om 16.30 uur begint het allemaal. Rond die tijd start de optocht/intocht van Sinterklaas en zijn gevolg aan het begin van de Emmastraat ter hoogte van de Past. Koenestraat.

Begeleid door herauten te paard begint de Goedheiligman op zijn eigen schimmel Ozosnel aan de rondtocht door het centrum van Velp. Je kunt naar hem zwaaien vanaf de stoep. De pieten delen rijkelijk strooigoed uit. In de stoet zie verder o.a. de antieke brandweerwagen van de Velpse brandweer. 

De stoet gaat via de Emmastraat en de Hoofdstraat naar de Oranjestraat.

Op het Oranjeplein stapt de Sint van zijn paard, komt bij iedereen langs om een handje te geven en tekeningen en verlanglijstjes in ontvangst te nemen. Dan is het inmiddels al wel vijf uur.

Kom op tijd naar het Oranjeplein, want de Pieten en Sinterklaas worden daar om 17.00 uur verwacht. Voor het zover is, is er een leuk voorprogramma te zien. Als de Goedheligman er eenmaal is dan komt hij niet alleen langs, maar wordt hij ook officieel in Velp welkom geheten. Bovendien deelt hij de prijzen uit die die middag gewonnen zijn bij de Spellenmiddag.

De route